Bankstel schoonmaken

Wanneer door intensief gebruik of door het morsen van eten of drinken je bankstel vuil is geworden kan het lastig zijn om dit zelf schoon te maken. Je moet op de eerste plaats weten van wat voor soort stof of leer je bankstel is gemaakt. Ook moet je weten welk product je kan gebruiken om bijvoorbeeld de gemorste vloeistof, waardoor een vlek is ontstaan, kan verwijderen. Bij normaal gebruik wordt een bankstel na een verloop van tijd vuil. Dan kan je de overweging maken of je je bankstel zelf gaat reinigen of je bank laten reinigen door de vakkundige meubelreinigers van meubelreiniging.info. Telefoon 0181-649487.

bankstel laten schoonmaken door meubelreiniging.info
bank laten reinigen door ervaren meubelreinigers

Leren bankstel schoonmaken

Heb je een bankstel van leer dan kan het vaak gemakkelijker worden schoongemaakt dan een stoffen bankstel reinigen. Wanneer een bankstel van echt leer is gemaakt kan het problemen opleveren als de vlek in het leer is getrokken. Je hebt twee soorten leer die voor een bankstel gebruikt worden. In de volksmond spreken we over kunstleer en echt leer. Nu zal een bankstel dat van echt leer is gemaakt, moeilijker schoon gemaakt kunnen worden dan een bankstel van kunstleer. Echt leer is zachter en open van structuur. Wat voor soort leer je hebt is gemakkelijk na te gaan door middel van een proefje. Je maakt je duim nat en drukt deze ongeveer 10 seconden hard op het leer. Wanneer je je vinger weghaalt zal de plaats van indrukken donker zijn geworden. Indien de vlek na ongeveer 10 seconden weg is is de bank van kunstleer gemaakt. Een leren bankstel moet ook met vaste regelmaat worden schoongemaakt. Je veegt hem eerst goed schoon met een niet pluizende doek en smeert hem dan vervolgens is met een voedend product om scheuren en schilfering te voorkomen. Wij reinigen alleen stoffen meubels!

Stoffen bankstel schoonmaken

Voor een bankstel van stof worden synthetische (polyester, polyamide en acryl ) en niet synthetische stoffen (katoen, wol en linnen ) gebruikt. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Wanneer er een vlek is ontstaan door het morsen van een vloeistof is het belangrijk dat je weet van wat voor stof het bankstel is gemaakt. Dit kan je vaak op de aankoop bon terugvinden. Om vervolgens de vlek op een goede manier schoon te maken ga je naar bijvoorbeeld Tapijtenreiniging.nl en koop daar milieuvriendelijke vlekkensprays. Je kan ook je bank laten reinigen door meubelreiniging.info. Dit kan ter plekke gebeuren wat ook nog in de kosten scheelt en je ziet meteen wat er gebeurt met je bank en aangeven waar de meeste vlekken zijn. Hij weet precies wat er moet gebeuren en als de bank schoon is wordt het ook nog eens bewerkt met een vuilafstotend product, impregneren, waardoor het ook weer langer schoon blijft. Wij komen aan huis en de prijs om het bankstel schoon te maken is stukken goedkoper dan een nieuw bankstel aan te schaffen!
Scroll naar boven