Haren op stoffen meubels

Hoe het beste de vastzittende haren verwijderen?

Heeft u dat ook haren op stoffen meubels die als ware verankerd in de stoffering van je bank of stoel zitten? Of die fijne haartjes van de kat of hond die je er met geen mogelijkheid uit kunt krijgen. Op het eerste gezicht lijkt het of stofzuigen de meeste haren laat verdwijnen. Schijn bedriegt, want in de meeste gevallen bent u er niet veel verder mee gekomen. Ook wij lopen vaak tegen dit probleem aan. Dan denk je door de meubelstoffering te gaan spoelen dat er goed werk is verricht. Helaas de haartjes laten zich moeilijk uit de meubelstoffering trekken, ja inderdaad trekken. Iets anders schijnt niet te lukken.

Krijg snel een offerte

Haren op stoffen meubels
stoffen meubels laten reinigen aan huis

Haren op stoffen meubels, hoe pak ik het aan?

Maar ja dan zeg je trekken? Wat nog wel eens kan helpen is een truc die je kan uitproberen. Een pluizenroller of plakband. Zo’n pluizenroller kan je overal vinden, bedoeld om pluisjes te verwijderen van je kleding. Breed plakband om je hand slaan, plakrand naar buiten, en dan een paar keer over de vastzittende haartjes heen gaan geeft goede resultaten, de haren blijven aan het plakband kleven. Het uitproberen waard! Wat zijn uw ervaringen met haren op de stoffen meubels?

Haren op stoffen meubels, wat niet te doen!

Ga vooral niet met een mesje te werk. De kans dat de meubelstoffering gaat beschadigen is groot. Voor honden- en kattenharen verwijderen is het vaak uitproberen wat werkt. Haar voor haar uittrekken dan ben je nog wel een tijdje bezig. Naar ons idee werkt het beste breed plakband om je hand slaan. Dan heb je twee kanten die je kan gebruiken. Geeft het resultaat? Gewoon paar keer herhalen. Wat sterker duct tape heeft de voorkeur. U weet dat meubelreiniging wel veel vuil verwijderd maar de haartjes blijven vaak achter dus geef duidelijk aan of u honden of katten heeft en met haren zit die achterblijven of de stoffering. Overigens gelden deze tips ook voor andere gestoffeerde meubels. Voor de duidelijkheid willen wij aangeven dat haren verwijderen, of het nou van mens of huisdieren is, door ons kan worden uitgeprobeerd maar er is geen garantie dat het daadwekelijk gaat slagen.

Scroll naar top