Hoe reinig je een tapijt?

Professionele je tapijt laten reinigen door Meubelreiniging.info

Een glas rode wijn over het kleed, vuil van de straat aan je schoenen, een drinkbeker van de kinderen valt om; vlekken op een tapijt ontstaan in een handomdraai. Na verloop van tijd is het tapijt toe aan een reinigingsbeurt. Maar hoe reinig je een tapijt op de juiste manier? Een tapijt reinigen is namelijk een specialistische klus waarvoor vakkennis vereist is. Meubelreiniging.info beschikt over een team van professional met een jarenlange ervaring op het gebied van hoe je het best een tapijt schoon maakt. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte op maat aan.

Waarom Meubelreiniging.info?

 Uw autostoel weer als nieuw

 Een expert bij u op locatie

 Direct een offerte op maat

 Specialist in stoffen meubels reinigen

Hoe reinig je een tapijt: zo pakken wij het aan

Of het nu om een klein tapijt gaat of de vloerbedekking van honderden vierkante meters, de plan van aanpak die de specialisten van Meubelreiniging.info hanteren is als volgt:

  • De specialisten komen bij u langs om het tapijt te inspecteren. We onderzoeken bijvoorbeeld of er hardnekkige vlekken en schade aanwezig zijn
  • Kleine meubels worden van het tapijt afgehaald, en onder houten poten van tafels wordt bijvoorbeeld een plastic zeil geplaatst
  • De hardnekkige vlekken krijgen een voorbehandeling om deze zo effectief mogelijk te verwijderen
  • Vervolgens vindt de daadwerkelijke reiniging van het tapijt plaats
  • Tot slot volgt er een droogtijd en inspectie achteraf waarin u bepaalt wat u van het resultaat vindt

Tapijt reinigen: twee methodes

Bij de vraag hoe een tapijt te reinigen staan twee schoonmaakmethodes centraal: de Bonnet methode en de Sproei Extractie methode.

De Bonnet methode om een tapijt te reinigen

Met de Bonnet methode maak je een groot oppervlak schoon met een specifiek reinigingsmiddel. Met de schrobmachine halen de specialisten het vastzittende vuil weg. Doordat de machine over een synthetisch pad van microvezel of een katoenen pad beschikt, wordt al het losgeweekte vuil opgezogen. Vanwege de korte droogtijd van een half uur is deze methode ideaal om tussentijds het tapijt te laten reinigen. De schrobmachine is daarnaast geluidsarm, zodat het ook mogelijk is om tijdens kantooruren het tapijt te reinigen.

De Sproei Extractie methode om een tapijt te reinigen

Voor een volledige dieptereiniging is de Sproei Extractie methode effectiever. Bij deze manier van tapijtreiniging wordt warm water en reinigingsmiddel in het tapijt gestuwd en direct weer opgezogen. Doordat het systeem vacuüm trekt, wordt het vuil meteen van het tapijt weggehaald. Bij deze methode wordt veel meer water gebruikt dan bij de Bonnet manier van reinigen. Hierdoor heeft het tapijt langer nodig om te drogen. Na het schoonmaken ziet uw vloerbedekking er echter wel als nieuw uit, wat de levensduur van het tapijt verlengt.

Hoe reinig je een tapijt, vraag direct een offerte op maat aan

Wilt u meer weten over het reinigen van uw tapijt? Meubelreiniging.info beschikt over een uitgebreide expertise over tapijtreiniging. Daarnaast verzorgen onze specialisten ook het reinigen van stoffen meubels, het schoonmaken van de bank of de autostoelen reinigen. Neem contact op voor meer inlichten of vraag meteen een offerte aan.

Beoordeling door klanten: 5/5 ­29 beoordelingen

Scroll naar top