tapijt laten reinigen

Tapijt laten reinigen

Meubelreiniging, ook voor uw tapijt reinigen

Een tapijt laten reinigen is een specialistische klus. De meeste vloerkleden, zoals Perzische tapijten, zijden tapijten, berber tapijten en andersoortige fijn geknoopte tapijten zijn zeer kostbaar en gemaakt van natuurlijke kleurstoffen en vezels. Veelal kunnen deze stoffen niet via dezelfde methode gereinigd worden. Ook voor andere tapijten als hoogpolige tapijten, synthetische of wollen vloerkleden geldt dat ze specialistisch gereinigd dienen te worden om het risico op beschadigingen of kleurdoorloop te beperken. Meubelreiniging.info beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van tapijten laten reinigen. Bent u benieuwd naar de tapijt reinigen prijzen? Of wilt u gelijk andere meubels laten reinigen, zoals bankstel reinigen of stoffenstoelen reinigen? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte op maat aan.

Werkwijze tapijt laten reinigen

Wij gaan deskundig en professioneel aan de slag om uw tapijt schoon te maken. Allereerst verplaatsen we alle losse onderdelen die in de weg staan, zoals meubels en andere kleine spullen in uw inrichting. Daarna stofzuigen we uw tapijt indien dit nodig is. Bij de volgende stap begint het daadwerkelijke reinigen van het tapijt. Wanneer het gaat om hardnekkige vlekken of veel inloopvervuiling behandelen we deze plekken apart met specifieke reinigingsmiddelen. Na het tapijt reinigen plaatsen we uw meubels weer terug op de oorspronkelijk plaats.

Twee methodes van tapijt reinigen

Bij een tapijt reinigen heeft u de keuze uit twee methodes: de Bonnet methode en de Sproei Extractie methode. Het is afhankelijk van het soort vlekken en de hardnekkigheid van het vuil welke manier het meest geschikt is.
vloerbedekking-reinigen

De Bonnet methode voor tapijt reinigen

Bij de Bonnet methode behandelen we het tapijt eerst met een speciaal reinigingsmiddel. Vervolgens maken we het vloerkleed schoon met een schrobmachine. Het apparaat beschikt over een pad van microvezel of katoen. Op deze manier neemt de pad het losgeweekte vuil op. De Bonnet methode is met name geschikt om tussentijds uw tapijt te laten reinigen. De droogtijd is namelijk kort, omdat er weinig water wordt toegepast. Verder is de schrobmachine ook geluidsarm, waardoor de reiniging van het tapijt ook tijdens kantooruren kan plaatsvinden.

De Sproei Extractie Methode

Bij de Sproei Extractie Methode injecteren we het tapijt onder hoge druk met water en een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Vervolgens zuigt de machine het vuile water weer op. Vooraf poetsen we uw tapijt met een eenschijfsmachine om het oppervlakkige vuil te verwijderen. Omdat het tapijt vochtig wordt bij deze methode van een tapijt laten reinigen, plaatsen we uw meubels op pootjes om beschadigingen te voorkomen. Met de Sproei Extractie methode blaast u uw tapijt een nieuw leven in. Er wordt meer water gebruikt dan bij de Bonnet methode, waardoor het langer duurt voordat uw tapijt weer klaar is voor gebruik. Wel gaat uw tapijt na deze vorm van reiniging veel langer mee.

Vraag een offerte aan voor tapijt laten reinigen

Bent u benieuwd wat de tapijt reinigen prijzen in uw situatie zijn? Onze deskundige professionals staan voor u klaar om u te adviseren over het schoonmaken van uw tapijt of andere meubels reinigen in Rotterdam. Ook is het mogelijk om vooraf een gratis proefstukje te testen, zodat u het resultaat kunt beoordelen. Vraag direct een offerte op maat aan via de website.
Scroll naar boven