Zetelreiniging

Zetelreiniging uitbesteden

Het professioneel reinigen van een stoffen zetel kunt u het beste aan de deskundige vakman overlaten. Bekleding van een stoel kan vlekken krijgen door intensief gebruik. Zowel binnen het gezin als op de werkvloer is het wel zo prettig om een schone frisse stoel te hebben. Een zetel die vol vlekken zit en muf ruikt is niet bepaald een visitekaartje voor een bedrijf. Maar ook in een gezin waar bezoek wordt ontvangen is het leuker om een schone stoel aan te bieden. De vakman weet als geen ander hoe hij vlekken en vieze geuren moet verwijderen. Hij beoordeelt de stof van de zetel en de vervuiling zodat de juiste reinigingsmethode gebruikt kan worden.

zetelreiniging
Voor behandeling
zetel laten reinigen
Voor behandeling

Zetel reinigingsmiddelen

Niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt voor het schoonmaken van uw zetel of bankstel. Zonder kennis van zaken kan het risicovol zijn om het zelf te gaan doen. U kunt de stof beschadigen en de kleur kan flets worden. Dus een professionele aanpak is echt op zijn plaats. Uw dure zetel verdient een vakbekwame schoonmaakbeurt. Vlekken als rode wijn, kauwgom en limonade kunnen succesvol verwijdert worden als de juiste methode en reinigingsmiddelen worden gebruikt. Erg belangrijk voor bedrijven is om periodiek de meubels te laten reinigen. Dan zijn de stoelen en banken eigenlijk altijd fris en schoon om uw klanten of bezoek te ontvangen. Voor het personeel is het natuurlijk ook veel prettiger om op een schone stoel te zitten.

Zetels impregneren

Een preventieve behandelmethode is het impregneren van uw stoffen zetel. Er wordt als het ware een onzichtbaar laagje op de stof aangebracht. Dit zorgt ervoor dat vuil en vlekken minder grip hebben op de meubelstof en als het ware afgestoten worden. Door zo’n afgesloten laagje aan te brengen gaan de meubels langer mee. Nieuwe meubels worden vaak al in de fabriek geimpregneerd. Het is zeker een aanrader om nieuwe of pas schoongemaakte meubels te impregneren. De zetels zien er heel lang fris en schoon uit en de levensduur wordt verlengd.

Ontgeuren

Om uw meubel of zetel weer fris te laten ruiken is het een optie om te ontgeuren met een specifieke methode. Allerlei vieze luchtjes kunnen in de stof van uw zetel trekken. Kattenurine is er een van maar ook gemorste melk of rookgeur. Ook kan meubelstof gaan ruiken door ouderdom.Door de methode van ontgeuren te gebruiken gaat de zetel weer fris ruiken.

Zetelreiniging, dieptereiniging methode

Op sterk vervuilde oppervlakken kan een dieptereiniging toegepast worden. Dit gebeurt wel met professionele sproei extractie machines. De stof en vezels worden zeer diep gereinigd met water en een reinigingsmiddel. Vuil zoals zand en etensresten worden feilloos verwijdert en de kleur van de stof wordt behouden. Een prima manier om te laten doen als je zetel erg vervuild is. Uiteraard brengen wij ook een beschermlaag tegen snelle vervuiling aan.
Scroll naar top